AKTUELNO

Predsednički kandidat pod rednim brojem 6 i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je građanima Kragujevca da u nedelju, 2. aprila, u što većem broju izađu na izbore, jer se toga dana odlučuje o budućnosti Srbije i tome hoće li ići napred ili će se vratiti u prošlost.

Aleksandar Vučić, predsednički kandidat i lider SNS-a, rekao je da je kampanja protekla vrlo prljavo, da ostali kandidati nisu pokazali nikakav plan, a da se kampanja zasnivala na blaćenju njegovog imena.

Foto: Tanjug

- Nismo im odgovarali mržnjom, nismo im dirali porodice. Oni nemaju stida i srama, a vama, dragi prijatelji, hvala, jer ste umeli da prepoznate razliku između nas i njih, razliku između Srbije koju mi hoćemo i koji oni žele - rekao je Vučić u prepunoj kragujevačkoj hali "Jezero".

Vučić: Moja politika biće stabilnost, mir i napredak Srbije

Vučić je pred hiljadama građana Kragujevca istakao da će se Srbija takmičiti ekonomskim rastom, a ne uvredama i ružnim rečima.

Kako je rekao Vučić, Srbija nije gotova, mada je za vreme njihove vlasti bila na ivici. Vučić ističe da zna da narod živi teško, da je bilo teško, ali da su postavljeni prvi temelji rastuće ekonomije i privrede, a da je zahvalan srpskom narodu, jer su razumeli da su bolne odluke bile neophodne.

- Ako me izaberete za predsednika, biću predsednik svima podjednako, jer to je normalna i uspešna Srbija. Želim da mi verujete da ću vladu kritikovati kada vi mislite da treba da je hvalim i obrnuto, jer su teške odluke neophodne. Suština naše politike biće da očuvamo stabilnost i mir, a posebno pozivam žene, koje su odgovornije od muškaraca, da donesu odluku. One gledaju dugoročno, zanima ih stanje budžeta, deficit u kasi i šta će biti u budućnosti - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug

Vučić je poručio da stabilnost i mir, a da nikome ne dozvolimo da ugrozi naše interese, kako kaće, biće njegova politika, a Srbija za vreme njegovog mandata neće doživeti Bljesak, Oluju, niti bilo kakvu agresiju.

- Srbija je naša zajednička kuća, zato je glas u nedelju glas za budućnost, mir i stabilnost. Izbori nisu šala, jer se tada bira budućnost - rekao je Vučić.

Ovaj put, kako je istakao Vučić, nema stranačkih razlika, i vrlo su svi lako shvatili da imaju istu ideju, istu želju za budućnost Srbije, zbog čega se zahvalio koalicionim partnerima.

Kampanja je bila teška, ali je "uspeo da istrpi jer je uz sebe imao narod, koji sve odlično razume".

Foto: TV Pink

- Njih desetorica se brinu da li će jedan imati glasova koliko ja, a ja vam kažem da su blizu, ali da možemo da ih pobedimo zajedno, samo je bitno da izađemo u nedelju na izbore - poručio je Vučić.

Foto: TV Pink

Železnjak: Došao sam da Vučiću prenesem podršku članova Putinove stranke

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak poslao je bratske pozdrave i podršku srpskom narodu od članova stranke čiji je osnivač Vladimir Putin.

Foto: TV Pink

Važno nam je da u Srbiji vladaju mir i stabilnost kako bi se realizovao potencijal naše saradnje, a koji je važan za dobrobit naših država. Srbija je sve jača, zahvaljujući vojnoj saradnji dve države, što će omogućiti bezbednost i mir u regionu. Savremeno rusko naoružanje kojim je podržano srpsko, garant je mira u Srbiji i drugim bratskim državama na jugu Evrope. Rusija ne može i nema pravo da ravnodušno gleda kako braća na Balkanu pate. Zajedno sa Srbijom ćemo stremiti da neodgovorni političari iz drugih država ne uvlače nevine zemlje u svoje igre. Rusiju i Srbiju vežu jake ekonomske veze, a postoje uslovi da se naša saradnja poveća. Prioritet nam moraju biti ulaganja, saradnja i strateška partnerstva. Velika potvrda prijateljske saradnje je 10. susret Vučića i Putina, koji je srpskim vlastima poželeo uspeh na izborima. Aleksandru Vučiću želim sreću na izborima - poručio je Železnjak.

Foto: TV Pink

Miting je, kao i uvek, otpočeo intoniranjem himne "Bože pravde", a ispred dvorane ostalo je nekoliko hiljada ljudi, koji su sa video-bima pratili tok konvencije.

Inače, okupljenima se prva obratila studentkinja Pravnog fakulteta Dragana Kešečjević koja je istakla da je činjenica da je Aleksandar Vučić Srbiji uspeo da vrati ugled, te da je on jedini koji će uspeti da obezbedi budućnost našoj zemlji.

Foto: TV Pink

- U nedelju izađite i podržite našeg lidera Aleksandra Vučića, poručila je studentkinja.

Foto: TV Pink

Palma: Nikada nije bilo lakše izabrati kandidata za predsednika - Vučić

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da nikada nije bilo lakše izabrati kandidata za predsedničke izbore.

Foto: TV Pink

- Dela budućeg predsednika Aleksandra Vučića se ne mogu sakriti. Program drugih kandidata je samo žuta patka. Oni žele da destabilizuju Srbiju. Drugog aprila glas treba dati Vučiću - rekao je Palma.

Foto: Tanjug

On je pozvao pristalice Socijalističke partije Srbije i Jednistvene Srbije da svoj glas 2. aprila daju Aleksandru Vučiću, ističući da će opozicija u nedelju "dobiti patku".

#Aleksandar Vučić

#Miting

'